Zwemtrainingen

            De Trispiration  trainingen zijn bedoeld om jou technisch beter te laten zwemmen. Dat betekent meestal dat je ook sneller gaat zwemmen, maar in elk geval dat het zwemonderdeel je minder energie kost en eigenlijk is dat ook al tijdwinst.

De borstcrawlslag is een heel lastige slag omdat je veel dingen tegelijk goed moet doen. Op de juiste manier insteken. doorhalen, ellebogen hoog houden, pols en handen in de juiste positie……allemaal zaken waar je op moet letten en dan tot overmaat van ramp moet je ook nog af en toe ademhalen :-).

We kennen het omdat we het allemaal zelf hebben meegemaakt. Het maakt dus niets uit of je nu al redelijk kunt zwemmen, niet kunt zwemmen of gewoon überhaupt wilt weten of er nog iets te verbeteren is, de Trispiration zwemtraining is er voor iedereen.

Onze zwemcoach, Josta Bolhuis, neemt jou letterlijk aan de hand mee door de verschillende delen van de slag. Stap voor stap wordt de slag in delen ‘gehakt’ en door jou te laten voelen waar je wat moet doen ga je ervaren dat het steeds beter gaat.

De Trispiration  zwemtrainingen zijnin Amsterdam elke zaetrdagochtend van 7.00-8.00uur t/m eind april 2023. Daarna zullen alle trainingen in het openwater zijn in omgeving Amsterdam of Amsterdam-oost.

Wat kun je verwachten bij de zwemtraining?


We beginnen met inzwemmen. Er zijn 2 banen beschikbaar in het zwembad Te Amsterdam/diemen. 

Bij het inzwemmen kijkt Josta (trainster) naar hoe je zwemt en worden daarop de aanwijzingen en trainingen aangepast. 

ook al doen we als groep hetzelfde een ieder individu kan hele andere aanwijzingen ontvangen. 


We trainen veelal op techniek in de eerste helft van de training en daarna passen we toe om zo de techniek langer en beter vast te houden, maar ook om te zetten in snelheid en efficiënter te gaan zwemmen. 


We maken gebruik van een tempotrainer en verder ons eigen lichaam.


De trainster zal ook regelmatig in het bad staan om je zo beter te begeleiden. Schrik niet als je arm, schouder, hoofd of been even wordt aangeraakt. Dit is bedoeld om je nog beter te laten voelen waar en hoe je je lichaam plaatst in het water om zo een betere balans en propulsie te creëren in het water. Dat alles zo effectief mogelijk verloopt en het gevoel in het water wordt vergroot. 


Regelmatig worden er ook video's gemaakt en direct geanalyseerd in de training en toegepast. Zowel boven als onderwater. 


Meedoen? Een losse training kost 15euro. 

5 rittenkaart 60euro. 


We zwemmen in het FB Duranbad Ouderkerklaan 10 Diemen. 

T/m eind april 2023 elke zaterdag van 7.00-8.00uur 


VAnaf mei 2023 gaan we het openwater in om alle techniek trainingen toe te passen in het openwater. 


Neem contact op via info@trispiration.eu

De verschillende mogelijkheden

Trispiration-jostabolhuis-zwemt-meer-lr

Zwemtraining los      15 euro

Zwemtraining 5x       60 euro