Voorbereiding op een loopevenement
22 april 2022 

Voorbereiding op een loopevenement

Na bijna twee jaar van afwezigheid mogen de grote marathons eindelijk weer georganiseerd worden. En ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar na zoveel maanden ben ik alweer bijna vergeten hoe het is om deel te kunnen nemen aan zo’n groot evenement. Daarom vind ik het ook best spannend om weer naar één belangrijk moment toe te werken en straks aan de start te verschijnen. 

 

Vraag het de expert

Een paar jaar geleden vroeg ik daarom raad aan een zeer ervaren hardloper. Hij gaf mij een aantal tips, waar ik mij, tot op de dag van vandaag, nog steeds aan houd. En omdat ik ze zo waardevol vind, deel ik ze ook graag met jou!

 

Zorg voor de perfecte voorbereiding 

Het klinkt misschien een beetje kinderachtig, maar zorg voor een perfect draaiboek op de ochtend voor de wedstrijd. Leg alvast alle spullen klaar en zorg dat alle ingrediënten voor een koolhydraatrijk en voedzaam ontbijt voorbereid in de koelkast liggen. Zorg ook dat je alle antwoorden op de belangrijkste vragen hebt. Hoe laat moet ik weg? Welke trein of bus moet ik pakken? Waar moet ik mijn startnummer halen? Zo neem je alle ruis en ongemak weg en kan jij je maximaal focussen op de leuke dag die gaat komen.

 

Test het voedingsplan

Over het ontbijt gesproken. Op de dag van een wedstrijd is het geen goed idee om te gaan experimenteren met een nieuw ontbijt. Tijdens lange duurlopen kan je kijken of het ontbijt voor je werkt en op de wedstrijddag ga je voor zekerheid! 

 

Datzelfde geldt ook voor de sportvoeding onderweg. Als je gebruik maakt van bijvoorbeeld gelletjes, zorg dan dat je daar ook mee getraind hebt. Op zo’n belangrijke dag wil je natuurlijk niet uitvallen en al helemaal niet door buikkrampen of andere ongemakken. 

 

Regel een lieve supportcrew 

De uren voor de start kunnen zo ontzettend lang duren. Een beetje geruststelling en gezelligheid van een lieve supportcrew kan dan echt het verschil maken. Dit zijn namelijk de momenten waarop je aan jezelf gaat twijfelen. 

 

Ben je wel goed genoeg? Heb je wel genoeg getraind? Op die vragen weet je het antwoord zelf natuurlijk ook wel, maar het is nog fijner om van jouw lieve vrienden en familie te horen dat je je echt geen zorgen hoeft te maken.

 

Een team vol sportvriendinnen

Maar wat doe je als je bijna geen sportende vriendinnen om je heen hebt? Dan sluit je je natuurlijk aan bij het Trispiration Team. Deze vrolijke groep vrouwen traint samen en gaat bovendien graag samen op pad om deel te nemen aan een triatlon of om de rest aan te moedigen. Want ook zij weten hoe leuk het is om onderdeel te kunnen zijn van een mooie supportcrew. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Josta via de site. 

Reactie plaatsen