Slimme tips voor een sportieve vakantie
04 maart 2022 

Slimme tips voor een sportieve vakantie

Yes we mogen weer! En in mijn geval bedoel ik dan dat we lekker op vakantie kunnen. Ik weet dat het onderaan de lijstjes met prioriteiten bungelt, maar ik heb het zo gemist. Lekker eten, genieten van de zon en natuurlijk het sporten. In het dagelijkse leven kan ik al enorm genieten van een uurtje beweging, maar op vakantie doe ik dat zelfs nog meer. Hierbij een aantal tips voor een sportieve vakantie.

Op ontdekkingstocht 

Iedere vakantie ga ik het liefste ‘s morgens vroeg op pad om mijn nieuwe bestemming te ontdekken. Zo vond ik in Malaga een prachtige hardlooproute langs de boulevard en deed ik in Valencia iedere ochtend een heerlijk rondje door de drooggelegde rivier. Maar de ultieme hardloopervaring was toch wel, tijdens de Ciclovia, in de hoofdstad van Colombia. Daar zetten ze iedere zondag de grote autowegen af, zodat de lokale bevolking daar kan fietsen, skeeleren en hardlopen. Lijkt het jou ook wel wat om jouw volgende vakantiebestemming al hardlopend te verkennen, maar vind je het misschien nog wat spannend? Dan heb ik wel wat handige tips voor je!

Omdat Nederland zo plat als een dubbeltje is, hoeven wij maar nooit rekening te houden met grote hoogteverschillen. In het buitenland is dat meestal wel anders. Volgens de wetten van de natuur stroomt water altijd naar beneden en dat betekent automatisch dat de zee, het meer of de rivier het laagste punt is. Door eerst van het water af te rennen, ga je nog met frisse moed en veel energie de heuvel of berg op en heb je op de terugweg altijd de afdaling te pakken.

 vakantie  bij exotische meer

In het meest ideale geval neem je een telefoon mee, maar die past lang niet altijd in een runningbelt of hardloopbroek. Dan kan je er altijd voor kiezen om een sleutelpasje of een visitekaartje van het hotel mee te nemen. Daar staat meestal een adres en een telefoonnummer op vermeld. Mocht je dan verdwalen, kan je altijd nog aan een local vragen hoe je terugkomt. Of je houdt een taxi aan en je laat je lekker terugbrengen naar het hotel.

Maar daar heb je natuurlijk wel geld voor nodig. Voor dit soort noodgevallen stop ik daarom altijd een briefje van twintig euro in mijn schoen. Daar heb je tijdens het hardlopen geen last van, maar het kan wel een lifesaver zijn als je toch besluit om een taxi te pakken, de bus te nemen of als je gewoon heel veel zin hebt in koffie met een taartje onderweg.

Ga mee op trainingskamp 

Dit soort hardlooprondjes zijn natuurlijk hartstikke leuk en ontspannend, maar hebben niet de intensiteit van een flinke training. Het blijft tenslotte vakantie! Wil jij tijdens jouw vakantie graag doorgaan en trainen onder begeleiding van een goede? Dan is het trainingskamp van Trispiration iets voor jou. Samen met groep gezellige vrouwen ga jij een weekend of week lang fietsen, zwemmen en hardlopen. En kom je met een dosis nieuwe inspiratie en ervaring terug. Wil je hier meer over weten of wil je je alvast opgeven voor een van de komende edities? Neem dan contact op met Josta.

Reactie plaatsen