Josta Bolhuis

Mastercoach Triathlon

Josta Bolhuis, Opleider en Mastercoach Triathlon

 

Daar was de finish waar ik zo naar uit keek. Een jaar lang getraind (eigenlijk 6 jaar voorbereiding) en nooit gedacht dat ik het zou halen. 8 dagen voor deze finish was ik heel ziek geworden en kon ik 4 dagen niks eten of drinken. Gelukkig herstelde ik en stond ik aan de start van mijn eerste hele triathlon. En nu rende ik af op de finish. Een droom kwam uit, iets wat ik dacht dat alleen topsporters voor elkaar konden krijgen. Maar een sportliefhebster van duursport, een vrouw van 32 blijkt dit ook te kunnen en dat ben ik!

Dit was 2011 Challenge Almere-Amsterdam. Hierna volgden nog meer hele triathlons en had ik de smaak te pakken. Na Almere heb ik deze nog 3x gedaan om vervolgens tussendoor ook wat buitenland avonturen aan te gaan. Challenge Roth in Duitsland, Ironman Lanzarote en Ironman Barcelona. En als kersen op de taart deed ik 2 extreme triathlons de Norseman in Noorwegen en de Celtman in Schotland. En hier eindigt mijn verhaal niet.

Er volgde een periode van zwangerschappen en ben ik nu trotste moeder van 2 jongens (2016 en 2018) en 2 lieve witte herders. Een mannen huishouden waar sport een belangrijk onderdeel is, want niet alleen ik doe triathlon maar mijn man ook.


Hoe ben ik begonnen met alles? Want sport leef en adem ik. Het is een groot onderdeel van mijn zijn. Naast mijn hobby is het mijn werk al vanaf jonge leeftijd. Sinds mijn 16e geef ik training, toen was het zwemmen, zeilen, surfen. Later voegde ik daar skiën, snowboarden en hockey aan toe. Dit deed ik naast mijn studie op de ALO (academie lichamelijke opvoeding) en daarna deed ik mijn 2e studie aan het IAS (internationale academie voor sport science). Ik mag mijzelf daarom sportdocent, sportmanager en rehabilitatietrainer noemen.

Vanwege mijn opleidingen en jarenlange sportervaring was het aan mij de eer om meer dan 200 sportinstructrices op te leiden bij 'Mom in Balance': een organisatie die total body workouts aanbiedt aan zwangere vrouwen en moeders. Het belangrijkste doel van deze workouts was het verkrijgen van een positieve mindset en weer fit worden na de bevalling.

 In mijn werk ontwikkelde ik mij interesse in het vrouwen lichaam. Ik stelde kritische vragen op hoe wij trainen en waarom we hetzelfde trainingsschema geven aan vrouwen als de mannen. Ik heb zelf 2x helaas uitdroging meegemaakt na een hele triatlon. En na vele analyses op deze wedstrijden werd mij nog niet veel duidelijk. Nu met de nieuwe kennis die naar buiten komt over vrouwelijke hormonen en de cyclus snap ik wat er destijds fout is gegaan. Voor mij een reden om vrouwen die met duursport bezig zijn hiervan op de hoogte te brengen. Mijn missie werd duidelijk.

 Daarnaast is mijn passie voor triathlon zo ontzettend groot, omdat ik het supergaaf vind om mezelf uit te dagen midden in de natuur. Ik heb dankzij triatlon zoveel van de wereld mogen zien en zulke mooie, inspirerende vrouwen ontmoet, dat ik niet anders kon dan mijn passie delen. Daaruit ontstond mijn eigen bedrijf: Trispiration. Ik leef nu mijn ideale leven.

 

Ik gun jou als daadkrachtige, drukbezette vrouw ook zo'n droomleven waarin het plezier, de kick en de mentale kracht die triatlon mij heeft gebracht, voorop staan. Ik help en begeleid jou op mentaal vlak via coaching en op fysiek vlak door middel van training, om de finish met een grote glimlach te behalen. Al rennend, zwemmend en fietsend behalen we samen die eindstreep!

 

Zou jij graag online of offline door mij gecoacht willen worden op het gebied van duursport? Kijk dan even bij mijn memberships voor de mogelijkheden. Heb je nog andere vragen? 

Neem dan gerust telefonisch contact op of vul je gegevens in hieronder.Trispiration-jostabolhuis-zwemt-meer-lr null


Neem contact met mij op