Hardlopen met jouw baby
24 februari 2022 

Hardlopen met jouw baby

Als sportieve nieuwe moeder weet ik soms niet waar ik de tijd vandaan moet halen om te gaan hardlopen. Het werk en het gezin neemt gewoon heel veel tijd in beslag. Als je daar dan nog een hardloopschema aan toe wil voegen, zal je slim en efficiënt met je tijd om moeten gaan. Een hele leuke en fijne oplossing is om bijvoorbeeld te gaan hardlopen met jouw baby in een kinderwagen.

Veiligheid voor alles

Dat wil je natuurlijk wel op een veilige manier doen. Niet iedere kinderwagen is geschikt om mee te gaan hardlopen. Sommige fabrikanten raden het zelfs af om met hun wagen te gaan hardlopen. Gelukkig is er ook een aantal fabrikanten die meedenken met de rennende moeders en een speciale hardloopwagen op de markt hebben gebracht. Deze wagens hebben vaak drie grote wielen, die tegelijkertijd voor stabiliteit en bewegelijkheid zorgen. Ook is het onderstel zo gemaakt dat je niet tegen de wagen aan kan schoppen tijdens het hardlopen.

Leuk voor allebei

Vanaf ongeveer zes maanden kan een kleintje goed zitten en kijkt het zijn of haar ogen uit in de buggy. Toch is het niet slim om dan meteen een langere duurloop te gaan doen, omdat je nog niet weet hoe jullie het gaan vinden. Misschien heeft je kindje het wel helemaal gehad na een paar kilometer rennen en moet je met een huilende baby terug naar huis. Daarnaast is het rennen met een kinderwagen een stuk zwaarder dan een gewone hardloopronde. De wagen inclusief het kindje weegt al snel vijftien tot twintig kilo en dat moet je maar mooi vooruit duwen. Ook beperkt de wagen de bewegingsvrijheid, waardoor je het bovenlichaam altijd stil moet houden.

Daarom is het slim om ook het hardlopen met jouw baby geleidelijk aan op te bouwen. Ga iedere keer een stukje langer op pad en kies vooral voor het plezier van jullie samen. Wil je hard gaan trainen, doelen behalen en resultaten zien? Dan kan je beter, bijvoorbeeld in overleg met jouw partner, alleen op pad gaan. Kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Neem dan contact op met Josta! Als moeder van twee lieve jongens en fanatieke triatlete kan zij je helpen om de juiste balans te vinden tussen werk, gezin en sport.

Reactie plaatsen