Gabriela Guzmán Sanabria

Hardloop Coach

Mijn aanpak
Als je bij mij komt trainen, maken we samen een analyse van jouw sterke en minder sterke punten. We kijken naar je doel(en) en wensen zodat we een plan kunnen maken voor je training.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen plezier kan ervaren bij het hardlopen ook al is dit misschien niet je lievelingssport. Soms moet je aan je techniek werken, soms ligt het probleem bij je trainingsschema´s en soms is  het de ademhaling die je belemmert. Ik kijk alles na en pas als nodig het schema aan zodat jij beter hardloopt en meer plezier in het lopen krijgt.

Over mij

Sport is altijd aanwezig geweest in mijn leven. Soms als een uitlaatklep en soms als een licht die op mijn weg schijnt waardoor ik alles beter begrijp en het leven aankan. Ik begon met hardlopen toen ik tien jaar oud was en op mijn twaalfde begon ik te trainen op de atletiekbaan in Mexico City . De trainingen waren toen zo zwaar en slecht afgestemd op mijn kunnen dat ik telkens het gevoel kreeg koorts te krijgen na het sporten.
Maar ik stopte niet, het was te leuk om te hardlopen. Ik wilde naast mijn studie altijd meer weten over sporten en daarom volgde ik een korte avondopleiding om fitnesstrainer te worden. Toen waren er geen vrouwelijke fitness instructeurs en de mannen in de fitness dachten dat ik daar was om alleen op te ruimen.
Maar ik liet me niet ontmoedigen en werd ook aerobics instructeur en elke dag gaf ik les en hielp ik mensen in de fitness na mijn schooltijd. Het was erg zwaar om te studeren en  werken tegelijk maar ik wilde het niet anders hebben. Ik was toen 15 jaar oud.

Na de middelbare school wilde ik grafisch vormgever worden en dit bracht me naar Nederland waar ik deze opleiding afrondde in 1997. Ik werd verliefd op Nederland! Ik besloot om hier te blijven maar mijn passie voor sport werd alleen maar groter en dit leidde tot een zeer actieve hardloop carrière (altijd naast andere studies en-of werk) waarin ik alle hardloopafstanden ging uitproberen van de 5km tot de marathon. Ik herinnerde me hoe slecht ik getraind werd in mijn jeugd waardoor ik niet meer op de atletiekbaan wilde trainen en besloot hardlooptrainer te worden (in 2010) en mijn ervaring te gebruiken om het beste te halen uit mijn atleten.
Ik werd hardlooptrainer bij de Atletiek Vereniging Phanos in Amsterdam en later werd ik sports manager bij een groot fitness bedrijf. Ik volgde de opleiding tot Personal Trainer en hielp talloze mensen hun sportdoelen te bereiken. 

Josta Bolhuis heeft mij gemotiveerd om een duik te doen in de triatlonwereld waarvoor ik haar altijd dankbaar ben. Dat ik dit niet zelf eerder had ontdekt! Voor mij is hardlopen na het zwemmen en fietsen tijdens een triatlon, het lekkere toetje!

Ik heb Trispiration zien ontstaan en ik vind het geweldig dat ik ook hier al mijn kennis kan gebruiken om vrouwen te helpen hun hardloopplezier te vergroten en betere prestaties neer te zetten. Jong of oud, getraind of ongetraind, het maakt helemaal niet uit. Waar een wil is, is een weg.

Neem contact met mij op