Hoe train je als vrouw voor duursport?

Alles wat je nodig hebt om jou sport doel te bereiken  plus handige tips om erachter te komen hoe je meer uit je training kan halen. Je vindt o.a. de volgende onderwerpen:

  • Hoe kies je een realistisch doel.
  • Hoe pak je jouw planning en voeding aan.
  • Waarom vrouwen eigen schema's nodig hebben (en dus niet die van mannen volgen). 
  • Hoe houd je rekening met de vrouwelijke cyclus, overgang en periode na de overgang.

Ik ben Josta Bolhuis. Ik mag mijzelf sportdocent, sportmanager en rehabilitatietrainer noemen. Want sport leef en adem ik. Het is een groot onderdeel van mijn zijn. Naast mijn hobby is het mijn werk al vanaf jonge leeftijd. Sinds mijn 16e geef ik training, toen was het zwemmen, zeilen, surfen. Later voegde ik daar skiën, snowboarden en hockey aan toe. Dit deed ik naast mijn studie op de ALO (academie lichamelijke opvoeding) en daarna deed ik mijn 2e studie aan het IAS (internationale academie voor sport science)

In mijn werk ontwikkelde ik mij interesse in het vrouwen lichaam. Ik stelde kritische vragen op hoe wij trainen en waarom we hetzelfde trainingsschema geven aan vrouwen als de mannen. Ik heb zelf 2x helaas uitdroging meegemaakt na een hele triatlon. En na vele analyses op deze wedstrijden werd mij nog niet veel duidelijk. Nu met de nieuwe kennis die naar buiten komt over vrouwelijke hormonen en de cyclus snap ik wat er destijds fout is gegaan. Voor mij een reden om vrouwen die met duursport bezig zijn hiervan op de hoogte te brengen. Mijn missie werd duidelijk. Alsjeblieft, dit e-boek met mijn ervaring is voor jou.


  • Maak je eigen realistisch plan voor jouw sportdoel
  • Begrijp beter hoe je moet drinken en eten als je sport
  • Leer je cyclus laten werken voor je i.p.v. tegen je.

null

null

Het handigste e-boek voor de vrouwelijke duursporter

Wacht niet langer en leer alles wat je nodig hebt om DE stap te nemen in je sport.
50%
Download